ЗА МЕН

Аз съм Климент Трендафилов. Астрофотографията ми е интерес още от преди да се сдобия с първия си фотоапарат. През последните 5 години се сдобих с голямо количество опит и обиколих най-дълбоките дебри на джунглата с познания в сферата. Сега съм готов да събера всичко това и да го дам на вас.

 Много добре си спомням началото. Спомням си късните ми излизания с надеждата да хвана този красив обект в нощното небе, който обикаля множество страници в мрежата – Млечният път. Спомням си неуспешните опити. О, неуспешните опити… Бяха много! Но няма как да забравя и първия път, в който екранът ми светна и там беше Той.

Днес нещата не стоят точно така. Стотици малки стъпчици в подобряването на подготовката, заснемането и крайния резултат ме карат наистина да се гордея с работата си.

ЗА САЙТА

В този сайт ще можете да се запознаете с локациите, които посещавам. Самият аз не разполагам нито с времето, нито с високопроходим автомобил, нито пък и със средставата, за да достигна до най-трудно достъпните местенца на красивата природа в България. Но също така вярвам, че всяка една локация си има своя чар и може да предостави на всеки фотограф прекрасна композиция.

Освен това, тук ще можете да се запознаете с цялостния ми процс на работа – от плануването до крайната обработка на един нощен кадър. Астрофотграфията си има своите специални изисквания и ще се опитам да ви предам моя опит, за да се чувствате готови или просто да повишите нивото на вашата работа. Също така в секция Уроци ще можете да се запишете за някоя от моите лекции и семинари, където от първа ръка ще получите богато количество информация по темата.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН